Hoofdstuk 5 - Beleggen met groot geld
Hoofdstuk 5

Als je het beleggen met verschillende beleggingsinstrumenten wel redelijk onder de knie hebt dan kan je misschien verder gaan om te beleggen met groot geld. Je zou nu kunnen gaan beleggen met verschillende strategieŽn, bijvoorbeeld door gespreid te gaan beleggen met verschillende beleggingsinstrumenten. Je zou een gedeelte kunnen gaan beleggen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.

Als je wat minder risico wilt lopen dan kan je het best een pakket aandelen kopen en daarbij een paar gespreide beleggingsfondsen. Zo zou je bijvoorbeeld een wereldwijd beleggingsfonds kunnen kopen voor een kwart van het beschikbare geld en van de helft van het geld aandelen kopen in verschillende sectoren en in verschillende landen. Van het overgebleven kwart van het geld zou je nog een pakket obligaties kunnen kopen, waarbij je het risico dus wat meer verminderd. Om het risico nog verder te beperken zou je het beste staatsobligaties kunnen gaan kopen in plaats van een obligatie van een onderneming.

Klik hier voor meer informatie over obligaties

Als je bereid bent wat meer risico te gaan lopen dan zou je de helft van het beschikbare geld kunnen gaan beleggen in gespreide aandelen waarvan je de helft belegt in jonge en opkomende ondernemingen, die wat meer risico met zich meebrengen maar waarbij je ook kans maakt op meer rendement. Om het risico toch nog wat te gaan beperken kan je nog van een gedeelte van het geld een pakket trackers kopen waarbij je gelijk in een hele index belegt, bijvoorbeeld de AEX index. En van het laatste kwart van het geld zouden nog opties gekocht kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over opties

Wil je tijdelijk wat minder risico lopen dan zou je natuurlijk ook met een gedeelte van het geld kunnen gaan sparen en met de rest van het geld staatsobligaties en beleggingsfondsen kunnen gaan kopen. Je ziet dus dat je met verschillende beleggingsinstrumenten heel veel kanten uit kunt gaan en dat je dus zelf kan bepalen hoe veel risico je neemt. Als je bereid bent wat meer risico te lopen heb je wel kans op een hoger rendement.

Voor meer informatie over de verschillende beleggingsinstrumenten zoals opties, trackers en obligaties kan je de speciale pagina's bekijken waar de verschillende beleggingsinstrumenten worden uitgelegd.

Hoofdstuk 5

Hoofdstuk 4