Hoofdstuk 3 - Waarmee kan ik oefenen?
Hoofdstuk 3

Zoals al eerder gezegd kan je het beste oefenen met beleggingsfondsen. Daarom hebben de Postbank en Robeco een speciaal beleggingsfonds voor jongeren die een aantal bedrijven in de portefeuille hebben die interessant voor jongeren zijn. Zoals bijvoorbeeld Nike, Coca Cola en McDonalds. Beiden organiseren ze ook uitjes en andere speciale evenementen. Ook geeft de postbank aan de beleggers soms een bedrijfsbezoek weg of een bezoek aan de beurs. Robeco heeft ook een speciale website waar je meer informatie kan vinden. Je kan bij zowel de Postbank en Robeco gratis informatie aanvragen. Je krijgt dan een informatie pakket over het beleggingsfonds gratis thuisgestuurd.

Een portefeuille is een overzicht van alle aandelen die een belegger in bezit heeft. In ons voorbeeld gaat het dus niet om een belegger, maar om een beleggingsfonds.

Klik hier om naar de website van de Postbank te gaan

Klik hier om naar de website van Robeco te gaan

Wanneer je denkt dat je genoeg weet over beleggen, als je weet wat de risico's zijn en eventueel ook nog geoefend hebt klik dan hieronder om naar hoofdstuk vier te gaan om te zien met wat voor beleggingsinstrumenten je nu verder kan gaan.

Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 4